Silný vietor prerušil železničnú dopravu medzi Prešovom a V.Šarišom

12.05.2003 Celý región

Silný vietor a v jeho dôsledku spadnuté stromy spôsobili po pol tretej hodine popoludní 3. mája problémy na tzv. malej stanici v Prešove. V ich dôsledku muse...
Silný vietor a v jeho dôsledku spadnuté stromy spôsobili po pol tretej hodine popoludní 3. mája problémy na tzv. malej stanici v Prešove. V ich dôsledku musela byť železničná doprava na úseku odtiaľ do Veľkého Šariša zastavená a nahradená autobusovou. Podľa informácií od hasičov na odstraňovaní havarijného stavu sa pracovalo v ten deň do 18.30. Stromy nepoškodili trolejové vedenie, ale zasahovali do trate.

Veterná smršť v Prešove okrem problému so stromami na tzv. malej stanici, čo je Urbánkova ulica, spôsobila ďalšie podobné situácie na uliciach Nábrežná, Obrancov mieru, Októbrova, Engelsova a Záhradná. Spadnuté stromy nespôsobili veľké škody, nikto ani nebol zranený.

Kvôli vzniknutej situácii zasadal v sobotu 3. mája krízový štáb mesta pod vedením primátora Milana Benča. Na spomínaných uliciach okolo \"malej\" stanice popadalo šesť stromov, vietor poškodil na domoch strechy zhotovené zo starších škridiel a tie popadali na cestu a chodníky. Nedošlo však ani k jednému prípadu úplného strhnutia útechy či k ublíženiu na zdraví. Najvážnejšie vietor poškodil strechu objektu ABC Centra voľného času na Októbrovej ulici.
(jj)
 

Vyberte región